(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Skvělé Třenčínské nakládačky
Potřebné ingredience
okurky, ocet, sůl, cukr, kopr, cibule, česnek, křen,kopr, mrkev, bobkový list, celý pepř, hořčičné semínko, nové koření a hlavně obrovská chuť do práce......které, není moc a výsledek stojí za to!!!!
Postup přípravy
Recept je skvělý a jednoduchý, zvládne každá kuchařinka, nepoužívá se celý nálev, takže nemusíte mít strach, že pochybí lák nebo naopak zbyde. Vše se dává do sklenic 0,7l, zaleje převařenou vodou mírně zchlazenou zavíčkuje a sterilizuje ve vyhřáté troubě na 170° 15 minut.
Do každé láhve dáme pár koleček mrkve, cibule, křenu, stroužek česneku, snítku kopru, pár kuliček pepře, pár semínek hořčice, 2 kuličky nového koření, malinký bobkový list nebo půl velkého.....do takto připravených sklenic naskládáme oprané nakládačky a pokračujeme dále přidáme malou lžičku soli, 3 rovné lžíce cukru a 3 malé štamprle octu(letos jsem zkusila dát 2 velké), láhev zalijeme vodou po okraj, pěkně otřeme kraje a víčko vytřeme vše musí být suché a zavíčkujeme pořádně dotáhneme a sterilizujeme buď v troubě 15 minut na 170° na plechu nebo v hrnci 20minut na 80°.
Recept mám od senzační slovenské paní sousedky, která pochází z Trenčína, mám ho již pár let odzkoušený a vždy na 1* pěkně křupavé a skvělé naložené......
Do každé láhve dáme pár koleček mrkve, cibule, křenu, stroužek česneku, snítku kopru, pár kuliček pepře, pár semínek hořčice, 2 kuličky nového koření, malinký bobkový list nebo půl velkého.....do takto připravených sklenic naskládáme oprané nakládačky a pokračujeme dále přidáme malou lžičku soli, 3 rovné lžíce cukru a 3 malé štamprle octu(letos jsem zkusila dát 2 velké), láhev zalijeme vodou po okraj, pěkně otřeme kraje a víčko vytřeme vše musí být suché a zavíčkujeme pořádně dotáhneme a sterilizujeme buď v troubě 15 minut na 170° na plechu nebo v hrnci 20minut na 80°.
Recept mám od senzační slovenské paní sousedky, která pochází z Trenčína, mám ho již pár let odzkoušený a vždy na 1* pěkně křupavé a skvělé naložené......
na plech dáme utěrku a naleje trochu vody, ať jsou sklenice dnem aspoň 2 cm ponořené a dáváme jich na plech maximálně 6, musí mít kolem sebe místo.
po vytažení necháme asi 20 minut obráceně ať nám chytí víčko na 100%
tolik dělám každý rok, 15kg okurek a je z toho 40 sklenic
zkoušela jsem i Znojemské, ty snad dělá každý, ale Trenčínské jsou prostě nejlepší ......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krystufek
(upraveno)
27. 7. 2008, 18:33
díky za recept, jen jsem se chtěla zeptat - v té troubě. Okurky tam dám a troubu zahřívám s nima nebo je tam dám až je trouba vyhřátá?
OLUŠ
(upraveno)
28. 7. 2008, 8:34
@krystufek
Troubu hodně vyhřejeme